VIDEO: Nakkehoved Fyr fylder 250 år og det blev fejret med taler, underholdning og fyrværkeri

Del gerne på de sociale medier

GILLELEJE: 1. april 1772 blev Nakkehoved Fyr tændt op for allerførste gang og dermed blev de 2 gamle fyrtårne (vestre og østre fyr) ved Nakkehoved i Gilleleje 250 år fredag d. 1 april 2022. Det skulle naturligvis fejres og det blev det med flagalle i Gilleleje, taler og underholdning, gratis pølser og drikkelse og ikke mindst et stort festlig fyrværkeri stod programmet på i dagens anledning. Som borgmesteren sagde i sin tale, “det hvis første gang jeg har været til en 250 års fødselsdag”.

Det var det helt store program, der var taget i brug for dagens 2 fyrtårne ved Nakkehoved. En flagalle i Gilleleje, stort arrangement kl. 15 ved vestre fyret med taler, musikalsk underholdning, gratis pølser og drikkelse og senere på aftenen blev østre fyret tændt op og et festlig fyrværkeri afsluttet markeringen af 250 år for Nakkehoved Fyr.

Talerrækken var dagens “toastmaster” Else Djurhuus, borgmester Bent Hansen, kontorchef Jan Thorn fra Søfartsstyrelsen, museumsdirektør Ole Lass Jensen fra Museum Nordsjælland og museumsinspektør Søren Frandsen ligeledes fra Museum Nordsjælland, hvorefter der blev spillet livemusik og underholdning fra den opsatte scene.

Videoklip:

Fakta:

Nakkehoved Fyr er oprindeligt betegnelsen for to fyrtårne ved Nakkehoved, beliggende på den ca. 30 meter høje klint Fyrbakkerne ca. 2 km øst for Gilleleje.

Fredag d. 1 april 2022 er det 250 år siden de blev taget i brug for første gang.

Fotoserie:

(Video/fotos: ©2022 Mediehuset Kattegat

(udgivet d. 2 apr. 2022)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *