VIDEO: På guidet vandretur rundt i Vejby til “Levende Sten”

Del gerne på de sociale medier

VEJBY: Lørdag d. 26. november 2022 kunne man sammen med idemanden bag projektet “Levende Sten”, Jens Erik Larsen, deltage i en vandretur rundt i Vejby og lytte til historier bag mindestenene rundt om i den ganle landsby Vejby. Med på turen var bl.a Kirsten Jørgensen, Erik Malling Sørensen og Simon Simonsen, der tillige fortalte lidt historier og minder fra gamle dage i Vejby.

Når man færdes rundt i Gribskov Kommune, får man af og til øje på mindesten og mindetavler. Vejby er ikke en undtagelse og det gælder især, når man færdes til fods og på cykel rundt i byen. Imidlertid er meningen på disse sten og tavler ikke altid forståelig. Faktisk gemmer der sig her undertiden meget spændende historier, som kan give os indblik i egnens historie og kultur. Derfor har idemanden bag Projekt Levende Sten, Jens Erik Larsen besluttet at grave historierne frem og derved gøre stenene levende.

På stedet fortælles stenens historie via en opsat QR kode. Når du scanner den med kameraet i din mobiltelefon kan du høre eller læse hele historien om stenen.
Lørdag formiddag d. 26 november 2022 tog Jens Erik Larsen rundt i sin fødeby og opsatte små stilte med en QR kode på og med på turen rundt havde interesseret borgere mulighed for at tage med rundt og samtidig få en lille historie med på vandretur rundt i den gamle landsby Vejby.

Fotoserie

Video:

Du kan læse mere om projektet “Levende Sten” i linket herunder:

https://gribskov.dk/borger/kultur-fritid-og-frivillige/kultur-oplevelser/levende-sten

Video/foto: ©2022 Mediehuset Kattegat

(udgivet d. 27 nov. 2022)

2 comments

  1. Tak til Jens Erik og Bill, der optog videoen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *