VIDEO: Mathias blev tildelt æresprisen “Kaj Walther`s Redningsdåd” for redningen af Nina.

Del gerne på de sociale medier

VEJBY STRAND: Søndag d. 30 juni 2019 blev der uddelt æresprisen “Kaj Walter’s Redningsdåd” til en ung mand, der i september måned 2018 reddede en kvinde fra af drukne, da hun blev taget af strømmen ved høfderne ved Vejby Strand.

Mathias hedder den unge mand, der i dag blev fejret med en ærespris, til minde om Kaj Walter, der selv en kold novemberdag i 1941 udførte en flot men risikabel redning dengang af en skipper og hans søn.

Arrangementet i dag var på stranden ved Markvænget ved Vejby Strand, hvor Mathias blev hyldet med taler, glasdiplom og en check, som Kaj Walthers datter Charlotte kunne overrække til helten Mathias.

Mediehuset Kattegat var med til arrangementet og du kan herunder se talerne samt Cheflivredder John Mogensen, fra Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste, der kunne fortælle hvorfor 99 ud af 100 badeulykker sker ved høfter.

Video 1: Talerne.

VIDEO: Talerne ved uddelingen af æresprisen.

Video 2: Cheflivredderen om strømmen ved høfterne.

VIDEO: Cheflivredderen fortæller hvorfor så mange badeulykker sker ved høfterne.

Fotoserie:

Mathias og Nina som blev reddet af Mathias
ved høfterne i Vejby Strand i september måned 2018.
Mathias, John og Charlotte.
Æresprismodtageren Mathias og Kaj Walther`s datter Charlotte.
Kaj Walthers datter Charlotte og Mathias tog opstilling med et glasdiplom til ære for pressen før selve arrangementet begyndte på stranden ved Markvænget ved Vejby Strand.

Video/fotos: Bill Petersen Kaae, ©2019 Mediehuset Kattegat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *