VIDEO: De frivillige i Gribskov blev fejret ved “Frivillig Fredag 2019”.

Del gerne på de sociale medier

For 9. gang i træk blev frivilligheden i Gribskov kommune fejret i kultursalen i Helsinge bl.a med overrækkelser af de 3 priser – Seniorprisen 2019, Kulturprisen 2019 og Frivilligprisen 2019 og et oplæg af socialrådgiver og debattør Bettina Post.

HELSINGE: Fredag d. 27 september 2019 blev de mange mennesker, der engagerer sig frivilligt i både kultur, – idrætsliv og socialt arbejde fejret ved en stor fest i Gribskov Kultursal. Omkring 230 mennesker var mødt op og deltog i festlighederne i kultursalen hvor der tillige blev uddelt 3 priser.

Kommunens borgmester, Anders Gerner Frost åbnede arrangementet med en tale (som kan ses herunder) og udtrykte stolthed over at være borgmester i en kommune med så mange engagerede mennesker.

VIDEO: Borgmesterens tale ved Frivillig Fredag 2019.

Uddeling af priser

De 3 priser blev uddelt ved: Frivilligpris og Seniorpris v/Birgit Roswall Formand for Udvalget for Ældre, Social og Sundhed og Kulturpris v/Mikkel Andersen fra Udvalget for Kultur, Erhverv og Oplevelsesøkonomi.

Seniorprisen gik til: Inger Lundbak.

Kulturprisen gik til: RAMhuset.

Frivilligprisen gik til: Familievenner Gribskov.

Alle prismodtagere modtog en check på 5.000 kr., et diplom og en buket blomster.

VIDEO: Se de 3 priser blive uddelt ved “Frivillig Fredag 2019”.

VIDEO: Seniorprisen 2019
Udvalgsformand Birgit Roswall overrakte prisen til Inger Lundbak.
VIDEO: Kulturprisen 2019
Udvalgsformand Mikkel Andersen overrakte prisen til RAMhuset.
VIDEO: Frivilligprisen 2019
Udvalgsformand Birgit Roswall overrakte prisen til Familievenner Gribskov.

Bettina Posts oplæg i kultursalen

Herefter indtog Bettina Post scenen og fortalte, fri for noter og Power Point, om hvordan frivillighed har fyldt i hendes liv. Mange forbinder Bettina Post med at være en markant stemme i særligt debatten om socialt udsatte.

Talen ved Frivillig Fredag var en personlig beretning om hvordan en nabokone havde gjort en forskel for hende som barn og hvordan fællesskabet i Volleyball klubben i Herlev havde udlignet sociale skel, for som Bettina fortalte ”Her var det dagsformen der gjaldt og ikke om du var direktør eller Social og sundhedsassistent.

VIDEO: Oplæg i salen med Bettina Post.

Video/fotos af Bill Petersen Kaae – ©2019 Mediehuset Kattegat

Akkompagneret af Sofus fra Kulturskolen Gribskov var der musik og sang og de Danske Hospitalsklovne Victor og Ludo sørgede for at fyre op under deltagerne blandt andet da de spillede ”Ole sad på en knold og sang” på ukulele og fløjte, pustede sæbebobler ud over prismodtagerne og gav dem røde næser på.

Om Frivillig Fredag

Da forhenværende socialminister Benedikte Kiær åbnede frivillighedsåret 2011, udnævnte hun samtidig den sidste fredag i september til national frivillighedsdag. Dagen har fået navnet Frivillig Fredag. Den vil altid falde på den sidste fredag i september.

I Gribskov Kommune er det 9. år i træk, at Frivillig Fredag fejres.

Video/fotos af Bill Petersen Kaae – ©2019 Mediehuset Kattegat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *