VIDEO: “MENNESKET I KLOSTERET” på Esrum Kloster åbnet med taler og klip af snor til udstillingen

Del gerne på de sociale medier

VIDEO/FOTO:

MENNESKET I KLOSTERET – KLOSTERET I LANDSKABET

Mennesket i Klosteret – Klosteret i Landskabet er en række nye oplevelser, der tager udgangspunkt i klosterets storhedstid, hvor munke boede i det imponerende klosterkompleks. Du kan tage med på en rejse gennem historien, både indenfor bag klosterets mure og udenfor rundt i landskabet.

MENNESKET I KLOSTERET

Magien er tilbage på klosteret.
“Mennesket i Klosteret” er en ny, sanselig udstilling på hele klosterets første sal, en stemningsfuld oplevelse og et særligt indblik i klosterlivet.
Ved udstillingens start mødes man af nogle ringe, som repræsenterer livet, set i tid, på klosteret. Ringene bevæger sig i forskellig hastighed, og inden for 24 minutter vil man både opleve farverne fra solopgang og solnedgang, ligesom lyset i ringene ændrer sig fra dag til nat. Den yderste ring repræsenterer evigheden og lyser hele tiden.
Til tonerne af tidebønnerne bliver man inviteret ind i det allerhelligste – til munkenes tidebønner og messesant – og til en helt særlig og sanselig oplevelse gennem lyd og lys . Ialt 13 lysende søjler, som repræsenterer 12 munke og en abbed, kommer og går til tidebønner og fylder Abbedsalen med ophøjede toner.
I udstillingens højre rum kan man høre tanker på de mange sprog, som har fyldt klosteret. Og her kan man følge personlige fortællinger fra munken, abbeden og lægbroderen.
Publikum inviteres til at bevæge sig frit imellem udstillingselementerne og på den måde føle sig som en del af fællesskabet – med det, man nu bringer ind i det.

Projektet er lavet i samarbejde med YOKE og Dark Matters.

 

Mediehuset i Vejby var inviteret med til forpremieren på udstillingen, dagen før dørene åbnes op til den sanselig udstilling i det gamle kloster i Esrum, og du kan her se og lytte til velkomsten, taler samt se vores fotoserie fra dagen før udstillingen åbnes for publikum.

Velkomst ved direktør Arne Kvist Rønnest samt en tale af bestyrelsesformand Susanne Larsen:

Intro til tale af Jesper Harding fra YOKE:

Tale af Jesper Harding:

Tale af forhenværende rektor Jens Anker Jørgensen:

Tale af klosterets direktør Arne Kvist Rønnest:

Fotoserie:

Esrum Klosters direktør Arne Kvist Rønnest
Bestyrelsesformand for Esrum Kloster Susanne Larsen
Jesper Harding fra YOKE

 

Jens Anker Jørgensen
Bestyrelsesformand Susanne Larsen klipper den røde snor over for åbningen af udstillingen.

Video/foto af Sebastian og Bill Kaae – Mediehuset i Vejby

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *